« Tillbaka NILA PULKAN - NILA 2-SITS

   

Nila 2-sits ITS ///NYHET///

Nila-Pulkan finns numera med den patenterade ITS-fjädringen (Individual Torsion Suspension)
 
ITS-fjädringen är en ytterligare vidareutveckling av Nila-kälken, som i sitt standardutförande lanserades redan i början av 1980-talet som Nore-kälken. Än idag är Nila-underredet med Nila-pulkan kanske den mest omtyckta pulkan av alla, framför allt barnfamiljer. Detta tack vare dess följsamhet i terrängen och komfort.
 
ITS-fjädringen är speciellt utvecklad för högsta möjliga åkkomfort även vid högre farter.
 
ITS-fjädringen består av en gummitorsion som verkar individuellt för varje skida och är progressiv, det vill säga blir styvare vid hård belastning. Den är också dubbelverkande och dämpar dessutom på "uppstudsen". Fjädringen förstärks av fyra stycken stötdämpare som har som främsta uppgift att dämpa de små guppen i högre farter.
 
ITS-fjädringen är noga testad under lång tid, dels med avseende på hållfasthet men främst utifrån funktion. Åktester med objektiva personer och barnfamiljer bekräftar att åkkomforten är något alldeles utöver det vanliga.
 
ITS-fjädringen är patenterad.
 
Nila-pulkans mångsidighet är omtalad. Med några enkla grepp ändrar du snabbt användningen till det som passar för stunden. Gott om plats - med extra benutrymme och lättlastat bagagerum.
 
Framrutan är i okrossbar och köldtålig plast. Pulkan har en hylla fram för småprylar och det sitter en stötupptagande sarg runtom hela pulkan.
 
Alla våra pulkor har extra drag bak och förhöjt drag som standard.
 
Kapellet kan enkelt fällas upp med ett handgrepp - även med handsken på. På taket finns en sollucka med dragkedja som är lätt att rulla upp. De stoppade sätena är löstagbara, utvikningsbara, isolerade och går att ligga på.
 
Nila boggiekälke ger en ypperlig komfort. Den flexibla meden, med inbyggt plastbelag, följer markens ojämnheter och ger en mjuk gång. För den med extra krav finns X-tra fjädring och för den med ytterligare extra krav finns ITS-fjädringen som tillbehör.

Finns i färgerna: röd, svart och vit.
 
Fakta:
Bredd invändigt: 96 cm
Längd invändigt: 205 cm
Längd utvändigt: 275 cm
Höjd utvändigt: 135 cm
Bredd utvändigt: 104 cm
Vikt: ca 80 kg
Pris:
Nila standard: 28 600:-
Nila x-tra: 30 500:-
Nila ITS: 33 900:-

Priser Inkl.moms

Art nr: 1011