Om oss

Persson Båt AB - Ett rutinerat företag i norr Redan vid sekelskiftet var Anton "Båtbyggar'n" Persson ett begrepp bland flottare och forsfolk i Norr- och Västerbotten. Hans säkra forsbåtar dansade utför Skellefteälven med valkiga nävar vid årorna; en alldaglig syn i flottningens och slokhattarnas tidevarv. Men ingenting varar för evigt. 


När flottningsepoken var över satsade Anton, nu med sönerna Enar, Jesper och Sigfrid, på fritidsbåtar istället. Ur sina erfarenheter av forsbåtar skapade de egna träbåtsmodeller. Lätta att ro och säkra med motor kom de att bli lika uppskattade som forsbåtarna varit. 


När plasten tog över marknaden i början av 70-talet höll Perssons huvudet kallt. De kände sig för och provade det nya materialet. "Bli int hä bätter än trä så få hä va" menade bröderna Persson. Plasten visade sig vara bättre, men än idag föds varje ny båtmodell ur ett träbåtsoriginal hos Persson Båt. 


Idag är det tredje generationen Persson som för traditionen vidare. Träbåt har blivit plastbåt men kvalitén är densamma, något som även Sjöfartsverkets lilla blåa skylt skvallrar om. 


Affärsidén 

Persson Båt vill genom generationers kunnande, med egna tillverkade och utvecklade produkter erbjuda människor möjlighet till naturupplevelser på snö och sjö.